tisdag 20 augusti 2019

Du är inte värdelös

Du säger att du är värdelös. Du säger att du är dålig på att sjunga, dansa och skriva.

Hur mycket har du tränat?

Du sjunger i duschen en gång i månaden när du är ensam hemma. Du har dansat 50 timmar i hela ditt liv, varav 2 timmar i nyktert tillstånd. Du har inte skrivit en text sedan du gick ut gymnasiet.

Såklart du är värdelös på att sjunga, dansa och skriva.

Vad är du bra på?

Du säger att du är bra på att laga mat, att odla växter och att springa.


Photo by Timothy Eberly on Unsplash
Du älskar att laga mat. Du har gjort det sedan du lärde dig grunderna på hemkunskapen. Du är hela tiden på jakt efter nya recept. 

Du älskar din trädgård och växterna. Du är alltid på jakt efter nya växter att stoppa ner i jorden. Kommer den att klara sig? Du läser på om växten. Du älskar det! 

Du älskar att springa. Du springer 4-5 gånger varje vecka. Du deltar maraton och halvmaraton. Du försöker hela tiden bli snabbare och uthålligare. 

Du har lagat, odlat och sprungit i tusentals timmar. 

Såklart du är en stjärna. 

Det är skillnaden. Du är värdelös på det du inte har tränat och du är en stjärna på det du har tränat. Om du dansat, sjungit och skrivit istället för lagat, odlat och sprungit skulle du vara en mästare på att dansa, sjunga och skriva. 

Allt handlar om övning.

Du är inte värdelös. Först är du dålig, sedan blir du bättre för varje gång. Ju fler gånger, desto bättre blir du. Du blir aldrig bra på det du aldrig tränar på.

Svårare än så är det inte.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar