tisdag 11 juni 2019

Hjärnfysikbloggen - bra kondition minskar risken för cancer

I stort sett alla drabbas av cancer, indirekt eller direkt. Det finns inga mirakelkurer, men träning minskar risken. Ju bättre kondition du har, desto lägre risk för vissa cancerformer.

I en ny studie, som publicerades...


2 kommentarer:

 1. Hej, nu har jag följt din blogg under ett tag och upplever den som enormt negativ. I var och vartannat inlägg är det pekpinnar och varningar för vad som händer om du inte rör på dig. Ofta med hänvisningar till studier (för att verifiera att du minsann har rätt får man förmoda). Det finns ingen hejd på hur illa det går för en om man inte tränar i allmänhet och löpning i synnerhet.

  Vet du, inte alltid mår man bra av att träna och springa. Jag har sprungit regelbundet i cirka trettio år (minst tre ggr/vecka och minst 7 km/gång, ofta längre). Det senaste året har jag mått psykiskt väldigt dåligt och i höstas pallade jag under en period inte att springa. Jag mådde sämre om jag tvingade mig ut än om jag inte gjorde det - alla studier till trots. Nu har jag tack och lov kommit igång igen och mår oftast bra av att springa även om jag skulle önska att jag klarade av längre sträckor än milen men det gör jag inte just nu.

  Kanske är det bara jag som reagerar negativt på dina inlägg, men troligtvis inte. Var är glädjen undrar jag. Kanske är det glädjande för dig att hålla dig till strikt kost, fasta, löpning före frukost etcetera etcetera. Och det är ju trots allt din blogg, men peppande är den fan inte. Och ve den som får cancer eller Alzheimer, den har ju inte skött sin träning ordentligt. Och för att vara ärlig får man då fan skylla sig själv, avslutar jag denna kommentar med lätt ironi i tangentbordet.

  /Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Maria, det finns andra som skriver mer peppande och roliga bloggar. Jag skriver om sådant jag kan stå för och då lutar jag mig mot vetenskap och de flesta som läser bloggen gillar löpning och därmed blir det fokus på det. Jag har aldrig skrivit att man får cancer eller alzheimer om man inte rör sig, men att man kan minska risken med löpning och raska promenader. Det vet man och det är viktigt att sprida sådan kunskap. Lycka till med träningen :)

   Radera