onsdag 4 mars 2015

Northug och tillskott

Skid-VM i Falun är slut. Det jag tyckte var intressantast var hur Petter genomförde femmilen. Han låg länge långt bak i fältet, såg trött och nonchalant ut. Men han hängde kvar, och på slutet började han klättra. Sen var han uppe och lagom till mållinjen var han förbi. Ingen slår honom i en spurt. Det verkar han och konkurrenterna övertygade om. 
Bild: Wikipedia

Northug sägs dricka stora mängder rödbetsjuice. Kan det ha fällt avgörandet? Jag tror inte det, även om Northug bara var 0,1 promille snabbare än tvåan. Elitidrottare gör allt för att kapa hundradelar, men jag tror Northug framför allt har ett enormt mentalt försprång. Tillskott kan ge lite hjälp på marginalen, men i slutändan vinner den som är starkast. Men bör även ha bra skidor. Det senare tycks jämna ut sig i långa loppet. Ibland går de lite bättre, ibland går de lite sämre.

För mig har det gått lite sämre på sistone. Influensavirus kan skapa mycket oreda i kroppen, men nu går det lite bättre. Nu återstår bara en torr hosta.

Idag prövade jag t o m benen lite försiktigt. Jag kände att det var rätt beslut att inte vara med på Stafettvasan i helgen.

I dagens inlägg på Runners World går jag igenom samtliga tillskott som har vetenskapligt stöd. Ett av dem är självklart rödbetsjuice. Ett annat tror jag alla tagit idag och det kanske är det bästa tillskottet alla kategorier.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar