tisdag 25 oktober 2022

Årstider

I natt var det flera minusgrader. Vintern står för dörren. Snart är det dags för snöskottning och skidor. Varje årstid har något eget att ge. En del säger att våren är bäst, men jag gillar inte att jämföra årstider. Utan årstider skulle det inte finnas vårar.

Sommaren är upplevelser, hösten lugn och vintern aktivitet. Våren är ett uppvaknande - jag springer längre och klär mig lättare.


Ibland tar jag med mig ett problem på löpturen och kommer hem med en lösning. Kanske lyssnar jag på en pod, men allt oftare lyssnar jag bara på min andning. Jag andas med magen och genom näsan. Jag fokuserar omväxlande på andningen och på fötterna som slår i marken. Jag lär mig att vara i nuet. När tankar tränger sig på noterar jag att de finns. Sedan lämnar jag dem efter mig.

Övning leder till färdighet. Alla har jobbiga tankar ibland, tankar som går runt och slukar tid och kraft. Men det är bara tankar och inte objektiva fakta. När jag springer är jag här och nu.

Jag springer utan tanke på något mål. Det var länge sedan jag sprang med en klocka. Om jag har ett mål med passet är det snarare hur det känns efteråt. Känns det bättre har jag gått i mål.

4 kommentarer:

 1. Skön inställning till det man inte kan påverka, men förhålla sig till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. önskar bara att man lärde sig det tidigare i livet:)

   Radera
 2. Bra tips att fokusera på andning och steg. Själv kan jag få en låt eller melodi på hjärnan när jag springer på ett lite irriterande sätt. Ska försöka tänka steg och andning framöver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet att en del tar hjälp av musik som har ett tempo som passar med andning och steg. Själv springer jag nästan exakt 180 steg i minuten och jag andas in 3 och ut 2 när jag springer lugnt. Med magen. Känner mig om en maskin.

   Radera