fredag 25 december 2020

Gazzine - Därför bör 80 procent av din träning bestå av lugna pass

Hur tränar man bäst för att förbättra kondition och hälsa? De flesta tror att man måste träna hårt. Det stämmer bara till 20 procent. Resten av träningen bör vara lugn. Det betyder att många skulle förbättra både hälsa och kondition genom att sakta ner.


Foto: Fitsum Admasu / Unsplash

Om du vill förbättra din kondition är det bäst om du fördelar tiden mellan intensiv och lugn träning så att den intensiva träningen utgör 20 procent och den lugna träningen 80 procent. Det är där som cellerna anpassar sig.

Det allra sämsta är att alltid träna med en intensitet som ligger mellan hårt och lugnt. Det sker nästan inga anpassningar i detta mellanläge. I början blir du starkare och uthålligare med ...

Läs fortsättningen här.2 kommentarer:

 1. För att inte träna i ”mittemellan” lägger jag in gång (ca 30-60sek) lite då och då under långpassen vilket varit mycket positivt. Dels orkar jag längre sträcka, dels är återhämtning bättre. Och det blir roligare, jag hinner se mer av omgivningen.

  Gott Nytt År och tack för en grym blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man ska inte vara rädd för att gå. Som sagt orkar mer och ser mer och dessutom som sagt bättre. Gott nytt år och tack för alla kommentarer:)

   Radera