onsdag 21 oktober 2020

Runners World - Så blir du bäst när det gäller med flow

Det är svårt att vara bäst när det gäller. Du kanske känner dig starkare och starkare för varje dag tills det är tävlingsdag. Då går det inte alls. Du tappar kraft och fokus.

Foto: Jonas Svidras / Pixabay

En av anledningarna till att du tappar fokus under tävling är att du är så fokuserad på dig själv. Du tappar fokus på uppgiften. I så fall torde lösningen vara att leda bort uppmärksamheten och bli så fokuserad på uppgiften att du blir ett med det du gör. Det är nämligen inte trycket i sig som är problemet. Det är trycket du utsätter dig själv för som får benen att vika sig. 

När du är alltför fokuserade på det du gör, blir du extremt medveten ...


2 kommentarer:

 1. Det är ju hopplöst att försöka kommentera via att logga in på Runners World...
  Men jag fick en flashback till mitt 80-tal då jag prenumererade på serietidningen Buster, det var en serie som hette Danny, en golfcaddie som var en bra spelare själv - han sjöng alltid för sig själv när han skulle koncentrera sig! "Oh Danny, oh Danny Danny Boyd...", egen text till låten Mamy Blue fick jag det till i mitt huvud, då iaf. Han kunde tricken!
  https://seriewikin.serieframjandet.se/index.php/Danny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är jätteknöligt att kommentera på RW. Man är tvungen att vara inloggad och sen var det något mer också har jag för mig som jag glömt. Trist för det är kul att interagera med läsare. Ah Buster. Den minns jag, men jag minns inte Danny.

   Radera