torsdag 30 juli 2015

Sex saker jag äter varje dag

Jag fortsätter på list-temat från förra inlägget. Idag blir det min personliga matlista. Efter att du har läst det här inlägget, är det bara att skriva ut listan och ta med den till affären ;)

Sex nyttiga favoriter
Det är bra att variera maten (punkt 5 i förra listan), men en del mat äter jag faktiskt varje dag. Det kunde ju ...5 kommentarer:

 1. Hur lyckas du äta avokado varje dag? Har du en mogningslina hemma? När vi blir sugna på tacos kör vi runt till fem välsorterade affärer, sannolikheten ligger väl runt 0.6-0.7 att vi hittar tjänlig avokado.
  Själv lägger jag inte alla ägg i samma korg, men det väljer man ju själv.¨

  Sex veckor låter långt för att fixa en sexpack. Tar en kvart för mig ungefär, kanske tio minuter längre på fredag em. Tvättbräda värre såklart, en sån måste man leta lite efter nuförtiden.
  lh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort svinn på avocado men jag gillar det så det blir så. Nästan varje dag för idag åt jag ingen. jag skrev sex veckor för att det rimmar på sex, men det kan nog gå fortare än så.

   Radera
  2. OK, trodde du köpte de omogna och lät de mogna hemma. Inte svårt hitta rätt avokado; kläm på dem och lär dig rätt motstånd. Samt pilla bort lilla sfäriska växtdetaljen, får inte vara brunsvart under == övermogen. Får sitta för hårt heller == omogen och smakar tvål.

   Resten var mitt usla skämt ref att öl ofta säljs i buntar om sex == sexpack. Tar en kvart att fixa om man bor hyfsat nära ett systembolag. Kass skämt. Tvättbräda är ett tvättredskap från förr.

   Radera
 2. För övrigt helt rätt att inte äta messmör. Jag blev väldigt förvånad när jag hittade färsk bäverbiff i icabutiken för en massa år sedan. Ångrar att jag inte slog till; what doesn't kill you make you stranger...
  lh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bäverbiff ... Hm jag vet inte var uttrycket smakar so bäver kommer ifrån, kanske från bävergäll?

   Radera