fredag 14 januari 2022

Gazzine - Japanska forskare tar fram vaccin mot åldrande

Celldöd är en naturlig del av kroppens kretslopp. Men vissa celler dör inte trots att de borde – så kallade zombieceller. Ett japanskt forskarteam håller på att ta fram ett vaccin som genom att avlägsna zombieceller kan skydda dig mot åldersjukdomar.

Du består av ca 37,2 biljoner levande celler. Varje dag dör ca 100 miljarder av dem, vilket motsvarar drygt ett kilo. Du tappar alltså nästan 400 kilo celler på ett år. Men du behöver inte oroa dig över det – tvärtom.

Celldöd är en naturlig del av kroppens kretslopp. Celldöd är en förutsättning för liv. Gamla och trasiga celler måste dö. Delar av celler som har gått sönder, eller inte var rätt från början, måste också dö. Celldöd är kroppens kvalitetssäkringssystem ...

Läs fortsättningen här.



3 kommentarer:

 1. Intressant! Har du tips på sajter som du läser som handlar om forskning på kroppen och forskning om träning?

  ....appropå zombie-celler, får en känsla av att man om nåt år kommer på att zombiezellerna var bra för kroppen på nåt oväntat sätt....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, jag brukar följa science daily för daglig uppdatering med den senaste forskningen. Man kan välja passande filter där.
   Det kanske finns behov av zombies vid vissa tillfällen och i vissa vävnader men generellt verkar de driva åldrande. Spännande att följa forskningen.

   Radera