tag:blogger.com,1999:blog-8493779558981298409.post1895351110636804188..comments2024-03-13T11:16:33.004+01:00Comments on Hjärnfysik - en blogg om hjärnan och löpning: Smaken sitter i hjärnanJohan Renströmhttp://www.blogger.com/profile/04293968504864977928noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-8493779558981298409.post-16635163252158356352011-06-20T10:12:21.098+02:002011-06-20T10:12:21.098+02:00Kom bara ihåg att ställa fram saltkar/kvarn/ströar...Kom bara ihåg att ställa fram saltkar/kvarn/ströare när du har gäster. Funkar inte att frälsa hela världen på kort sikt.<br />lhAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8493779558981298409.post-31987662902108463342011-06-17T21:29:44.115+02:002011-06-17T21:29:44.115+02:00Mats T: Hej, kul att du hörde av dig:)I de första ...Mats T: Hej, kul att du hörde av dig:)I de första studierna drack försökspersonerna 5 dl juice i fem dagar före loppet, men nyligen såg man samma effekt av att bara dricka 5 dl 2,5 timmar innan loppet. Så jag har också trappat ned och nu dricker jag bara två dagar innan. Men jag brukar äta rätt mycket grönt med mycket nitrat sista veckan också.<br /><br />Ingmarie: Tydligen tolkar min kropp det som gift men det ska inte var några problem i de här mängderna. Jag gillar rödbetor som de är eller kkata, men juicen har jag som sagt svårt för. Det smakar lite för likt saften i rödbetsburkar i min hjärna.<br /><br />lh: kanske ska lägga upp lite videor när jag dricker. der ser nog kul ut:D jag vill också minnas att jag testade att lägga socker på sidan om tungan men nog kände jag sött. Men det stämde ju inte med läroboken. Jag känner många som översaltar och de vill inte sluta. Att det gick på någramånader inger hopp.Johan Renströmhttps://www.blogger.com/profile/04293968504864977928noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8493779558981298409.post-17115390468192567112011-06-17T10:18:55.137+02:002011-06-17T10:18:55.137+02:00:) Haha, galet kul metod för att dricka rödbetsjui...:) Haha, galet kul metod för att dricka rödbetsjuice. Ibland ska man känna att men lever. Dags för en vlogg? ;)<br /><br />Sjukt intressant inlägg. Är normalt inte konspiratoriskt lagd, men kan inte låta bli att vara i alla fall lite skeptisk mot umami. Mardrömmen vore ju om teoretiserandet används till att rättfärdiga användning av vederstyggliga örtsaltet (vad det nu heter). Å andra sidan står det fortfarande undanskymt i kryddhyllan...<br /><br />Det där med smakzonerna på tungan är ju intressant; jag har aldrig fått det att funka, fast "alla andra" verkar ha upplevt det så. Sedan släpper man det bara, och accepterar att man själv funkar annorlunda. Intressant att det varit fel hela tiden. Det är märkligt enkelt att etablera den där typen av sanningar...<br /><br />BTW: saltträsket är lätt att ta sig ur: när farsan fick högt blodtryck drog vi ned rejält på saltet. Efter ett par månader hade man vant sig, och gillade inte översaltat/normalsaltat käk längre. Dessutom är det mer franskt att använda mindre salt. Franskt=bra. Jag är inte särskilt mycket för socker, men är man det är det betydligt svårare att sänka konsumtionen av socker än av salt.<br />lhAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8493779558981298409.post-91824799065395138902011-06-17T02:45:38.946+02:002011-06-17T02:45:38.946+02:00Tänk om din kropp vill varna dig att du inte ska h...Tänk om din kropp vill varna dig att du inte ska ha det?<br />Fast du verkar ju inte må dåligt av det...<br />Jag tycker det är supersmaskigt så min kropp gillar det nog!Ingmariehttp://blog.nemonisimors.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8493779558981298409.post-17377863581964096762011-06-16T22:45:29.530+02:002011-06-16T22:45:29.530+02:00Tänkte prova rödbetsjuice inför nästa halvmara, in...Tänkte prova rödbetsjuice inför nästa halvmara, inte minst för den psykologiska effekten. Hur mycket dricker du och hur många dagar,gånger före loppet?Mats Tnoreply@blogger.com