onsdag 24 juni 2015

Snart dags för High Coast Ultra

Nu är det bara 50 timmar till start av High Coast Ultra. Starten går mitt i natten kl 0.00. För några dagar sedan trodde jag det var natten till söndag, men sedan fick jag reda på av en kollega som också ska springa att det var natten till lördag. Jag tror det var den gemensamma pastamiddagen på fredagkväll som lurade mig eftersom jag alltid brukar äta pastamiddag kvällen innan loppet, men nu går ju loppet på natten och det fattade inte min vanehjärna. Tur att man pratar med folk så att man får reda på saker. Vore kanske bättre att lägga starten 23.59, så undviker man missförstånd. Kl 0.00 finns liksom inte, ungefär som år noll som inte heller fanns. Det hindrade dock inte grekerna från att räkna med nollan och köra ett 2500-års jubileum för Athens Marathon för några år sedan ett år för tidigt.

Igår köpte jag ett par silikontuttar på Wått & Tårrt. De kallas tydligen så, och man trär fast dem på tårna. Jag brukar få ont i stortån när jag springer med andra skor än Fivefingers, och nu på ultran har jag bestämt mig för att springa i Inov-8 X-Talon 212 och då vill jag inte få ont. För säkerhets skull lägger jag mina inkörda fivefingers i dropbagen i Nordingrå ifall foten skulle trasas sönder. Men jag tror det ska gå bra. Jag tror på tuttarna.

Silikontuttar ...

Idag på lunchen hängde jag med Fredrik och sprang upp på Klissberget i lugn fart och kände mig för lite. Jag har varit förkyld en vecka och är fortfarande lite hostig, men det känns bättre och bättre. Några virus ska inte stoppa mig. Benen kändes lätta och jag tänker bara positiva tankar. Härligt med 130 km trail!

Målet är att gå ut mycket lugnt och att komma i mål under 20 timmar.

Loppet uppdateras live på High Coast Ultras hemsida. Jag har dessutom lovat att lägga ut bilder på instagram så länge jag orkar.

Tar det lite lugnt just nu.

Jag skriver en racerapport på Hjärnfysikbloggen inom några dagar (hoppas jag)


5 kommentarer:

 1. Lycka till, spring lätt och smart!!
  Tack för bra och kul blogg
  /Anna

  SvaraRadera
 2. Det måste ju vara helt magiskt! Är såld på höga kusten nu när jag äntligen fått tummen ur och provat att springa några av etapperna. Har du några favoritpartier på leden? Tyckte delen genom Skuleskogen var fantastiskt såklart men är lite nyfiken på området runt Lappudden också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jenny! Kul att du gillar leden. Skuleskogen är magisk. Lappudden är också värd att springa. Nordingrå är vackert, men mer väg. Efter fjärdbotten i slutet av leden när man springer längs havet är också fin, och början 2 mil söder om Övik över Balesudden med urskog och fina vyer. Blev inte så mycket kvar tror jag:)

   Radera
 3. Bäst att försöka ge sig på hela nån gång då med andra ord :)
  Lycka till på loppet!

  SvaraRadera