söndag 12 april 2015

Härlig vårlöpning

I veckan sprang jag flera pass i skogen. Ibland fick jag pulsa genom snö, men det var mestadels snöfritt och härlig stiglöpning. Det känns så mycket lättare att springa i skogen och ännu roligare när jag hittar nya stigar. 

Magiskt.
Stigen ringlade framåt och jag visste inte riktigt vart den ledde. Jag sprang nästan för långt, för jag ville inte vända tillbaka. Det blev 16 km långsam löpning in i det okända. Jag hade inget vatten med mig och det var ganska varmt, så jag stannade vid en bäck och drack flera klunkar iskallt vatten innan jag vände tillbaka och sprang 16 km åt andra hållet.
Våren kommer.
I skuggan låg snön kvar, men på sydsluttningarna blommade våren. Jag hade en klocka på mig, men jag brydde mig inte om tiden. Utsikten fick ta den tid den tog.

Jag stannade ibland och njöt av utsikterna.
I veckan skrev jag även klart min sjätte krönika för Runners World. Den som publiceras i nästa nummer (majnumret) tycker jag är min bästa hittills och den som jag skrev nu till juni är jag också nöjd med. Jag älskar utmaningar och krönikorna är en utmaning. De måste vara intressanta och man måste hålla sig under 4000 tecken. Det sista är bra träning för mig, eftersom jag gärna breder ut mig när jag skriver och associerar till allt mellan arkeér och kvasarer. Idag blev det återigen ett ganska långt inlägg när jag skrev om mjölksyra på Hjärnfysikbloggen. Det inlägget finns här …4 kommentarer:

 1. Verkar mycket härligt :)

  SvaraRadera
 2. Åh, så fint! Jag har enorm längtan efter att testa den där leden. Har funderat lite på sträckan Ullånger - Skuleberget - Köpmanholmen med övernattning vid Skule. Har du nån aning om hur väglaget på leden där kan tänkas vara nästa helg? Får man räkna med dyngsura fötter?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jenny! Just nu torkar det snabbt så jag tror det kan vara ganska fint. Det är bra spångat osv så du borde inte få blöta fötter. I själva slåttdalsskrevan brukar det ligga snö länge men man kanske kan hoppa på stenarna. Lycka till! Låter härligt:)

   Radera
 3. Det låter ju underbart, bara att hålla tummarna för go-väder då! Tack!

  SvaraRadera